A kormány ígéretei szerint 2013. szeptember 1-től emelkednek majd a pedagógusbérek. Már csak másfél év. Addig legalább csökkennek: a pedagógusok nagy részének az adójóváírás megszüntetésével kevesebb lesz a fizetése.  Ezenkívül a forint romlása, az árak emelkedése, a különböző pluszadók miatt tovább romlik a pedagógusok életszínvonala. Cserébe viszont sok pedagógus fogja elveszíteni a munkáját, bár Hoffmann Rózsa ezt tagadta, de azért ő is elolvasta az erről szóló jelentést.

Ezzel együtt a versenyszférához képest is csökkenni fog a tanári pálya presztízse, ugyanis ha valamely cég nem akar a nyakába valamilyen ellenőrzést, akkor emelnie kell a béreket.

Mégis  a pedagógusok (és általában az alacsony keresetűek) azt érzik, hogy máshol folyik el a pénz. Persze a politikusok is megszavazzák maguknak a magasabb béreket, (aminek költségvetési vonzata biztos nem számottevő, azonban mint gesztus mégis sértő) tőlünk meg megértést várnak. A legmagasabb bérűek pedig ugye még többet keresnek. Winter is coming…

A bejegyzés trackback címe:

https://scola.blog.hu/api/trackback/id/tr373410438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása